České Budějovice: Zápisy do MŠ opět elektronicky

01.04.2017 11:24

Město nabízí i letos, stejně jako v minulých letech, možnost elektronického zápisu do mateřských škol.

České Budějovice: Zápisy do MŠ opět elektronicky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Rodiče tak opět mohou získat žádost na webovém portálu (ZDE), a to od 3. dubna. Navíc mohou v době přijímacího řízení, pod desetimístným číselným identifikátorem získaným při registraci, sledovat postup vlastního vyřizování. Na této webové adrese budou uveřejněny veškeré potřebné informace včetně kritérií a počtu volných míst. Žádosti bude možné vyplnit od 3.4. do 28.4.2017 a poté je vytisknout,“ říká k postupu náměstek primátora Petr Podhola a dále připomíná, že k získání žádosti je nutné číslo pojištěnce z kartičky zdravotní pojišťovny.

„Žádost bude také možné stáhnout z webových stránek příslušných mateřských škol. Přesné termíny a časy budou zveřejněny přímo na konkrétních školkách nebo na zmiňovaném webovém portálu v sekci seznam škol. Rodičům ale samozřejmě nabízíme vyplnění a vytisknutí žádosti přímo na odboru školství v budově radnice, 3.patro, číslo dveří 330 v pondělí a ve středu od 9 do 15 hodin a v pátek od 9 do 11 hodin,“ upřesňuje náměstek.

Součástí vygenerované žádosti je příloha pro potvrzení dětského lékaře. Vyplněnou žádost včetně této přílohy je pak třeba v časech stanovených konkrétní mateřinkou předat na vybrané škole. Přijímací řízení je rozhodováním podle správního řádu.

Správní řízení vede ředitelka mateřské školy samostatně, proto v případě podávání více žádostí je nutné doručit osobně úplnou žádost na každou ze žádaných školek. „Žádost se vyplňuje jen jednou a rodič si pořídí potřebné kopie, totéž platí i o potvrzení lékaře. Pořadí u zápisu nerozhoduje. Může se stát, že i žádost přijatá poslední den zápisu může být úspěšná,“ dodává náměstek Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …