České Budějovice hostí šachový festival

02.07.2020 12:20

Profesionální šachisté z celého světa zavítali první prázdninový den do krajského města, aby se zde účastnili turnajů v rámci mezinárodního „Šachového festivalu České Budějovice 2020“.

České Budějovice hostí šachový festival
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Atraktivitu této sportovní události zvyšuje nejen aktivní účast řady velmistrů a mistrů, ale také přímé přenosy partií, jež jsou celosvětově on-line sledovány šachovými příznivci. Zahájení tak významného festivalu, který město České Budějovice finančně podpořilo a zařadilo mezi zvlášť významné akce, byl přítomen i náměstek primátora Viktor Vojtko.

„Festivalu se zde účastní přesně 198 šachistů, kteří k nám přijeli z převážně z evropských zemí a Islandu. Příjezdu hráčů šachových velmocí jako jsou USA, Rusko, Indie, ale třeba i Austrálie zabránila ve světě stále přítomná koronavirová pandemie. Mezi zúčastněnými hráči je i řada dětí, které doprovází jeden z rodičů či přímo celé rodiny. Díky tomu je na festival navázána mnohem početnější skupina návštěvníků, která zde bude trávit následujících 9 dnů. Pro město se tak z festivalu stává opravdu výborná příležitost pro jeho prezentaci a zviditelnění. Už jen to, že se v názvech turnajů objevuje město České Budějovice je pro nás velkým přínosem. Mnozí z účastníků zde budou jistě poprvé a účast na festivalu je tak nutně přiměla k vyhledání si a zakroužkování našeho města na mapě světa, jako místa jejich dočasného pobytu a sportovního klání,“ zhodnotil přínosy festivalu náměstek Vojtko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…