České Budějovice možná budou mít celoroční předzahrádky

31.07.2019 14:05

Dosavadní zaběhnutý režim, kdy se dá v restauračních předzahrádkách posedět do října a potom si dát punč až v prosinci, možná skončí.

České Budějovice možná budou mít celoroční předzahrádky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Uvažujeme o možnosti zachovat jejich provoz kontinuálně po celý rok, protože mnozí lidé tam chodí rádi, některým podnikatelům to konvenuje a atraktivitě Budějovic to může velmi prospět,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že se musí ještě několik záležitostí upřesnit, například kolik peněz restauratéři městu zaplatí. Dosud je dvojí sazba, jedna pro letní provoz, druhá pro zimní.

„Společně s pracovníky odboru správy veřejných statků vzniká nový Tržní řád, který by právě na tyto nejasnosti odpověděl a stanovil například provozní dobu i poplatky s ohledem na místo provozoven a další nezbytnosti. Ten ale vstoupí v účinnost až v lednu 2020. Nyní si tedy musíme, vzhledem k úvaze o celoročnímu provozu předzahrádek, ujasnit pravidla pro překlenovací období,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …