Českolipané využívají aplikaci ProblemReport

09.02.2017 9:18

Už téměř dva roky mohou občané České Lípy hlásit poruchy, závady nebo nepořádek ve městě prostřednictvím mobilní aplikace ProblemReport, kterou si zdarma stáhnou do chytrého telefonu.

Českolipané využívají aplikaci ProblemReport
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Chceme, aby občanům nebylo prostředí města lhostejné a všímali si poškozeného dopravního značení, nepořádku kolem kontejnerů nebo nesvítícího osvětlení. V jednoduché aplikaci lidé problém vyznačí na mapě, připojí foto a odešlou k vyřízení příslušnému odboru,“ říká starostka města Romana Žatecká.

Město díky upozorněním od občanů na problémy a závady předchází větším škodám na majetku a v některých případech i zraněním. Během roku 2016 bylo přes tuto službu podáno celkem 856 hlášení, nejvíce to bylo v měsíci červnu a červenci. Největší počet hlášení se týkal odpadů a městské zeleně. Občané kromě upozornění zasílají i nápady na zlepšení bezpečnosti ve městě.

Aplikaci ProblemReport si mohou lidé zdarma stáhnout do svého mobilního telefonu z Google Play nebo App Store. Aplikace zahrnuje 10 oblastí – např. veřejné osvětlení, opravu a čištění komunikací, odpady, dopravní značení, MHD, městskou policii. Hlášení lze odeslat anonymně nebo občan může uvést jméno, příjmení a telefon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…