Český Brod: Bitva u Lipan 2018

25.05.2018 19:54

Přijďte se podívat v sobotu 26.5.2018 na Lipskou horu, kde se pod mohylou odehraje ukázka toho, jak pravděpodobně mohla ona bitva, která vstoupila do učebnic dějepisu vypadat.

Český Brod: Bitva u Lipan 2018
Foto: cesbrod.cz
Popisek: Český Brod

Začátek programu (více ZDE) je od 11 hodin, kdy bude otevřeno historické tržiště s možností nákupu rozmanitého zboží. Během dne probíhá každou hodinu doprovodný program.

Můžete si projít a prohlédnout dobový vojenský tábor, shlédnout ukázky na téma vojenství první poloviny patnáctého století. Uvidíte ukázky boje, bojových technik a šermu. Tradičně se představí dělostřelci a střelci z ručních palných zbraní či střelných zbraní (kuše, praky, fustibaly aj.) vše z období patnáctého století. Svými tóny oživí pláň dobová hudba Peregrin.

Mimo dobovou hudbu budou dále připraveny projížďky na koních, dětské dobové hry a soutěže aj.. Celý den pak vyvrcholí v odpoledních hodinách rekonstrukcí slavné bitvy, která ukončila období husitských válek.

Komentovaná bitevní ukázka bude zahájena v 15 hodin

Vstupné:
dospělí 80 Kč, děti 40 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…