Český Brod: Obnova naučné stezky zahrady

16.09.2016 10:05

Naučná stezka Zahrady zahrnuje pět naučných tabulí, které stojí v okrajové osadě Český Brod Zahrady, podle které nese stezka jméno. Tabule lemují břeh Mlýnského rybníka a rybníka Podviňák mezi obcemi Tuchoraz a Vrátkov. Stezka byla slavnostně otevřena 31. 5. 2008.

Český Brod: Obnova naučné stezky zahrady
Foto: cesbrod.cz
Popisek: Český Brod

Na její tvorbě se podílela 01/71 ZO ČSOP Koniklec, ve spolupráci s RWE Trangas NET, Městem Český Brod a dalšími, často místními, činiteli. Jednotlivé tabule obsahují informace o historii Tuchorazské tvrze, místní floře a ptactvu. Jedna se zabývá rybníky a rybařením. Tabule jsou doplněny ilustracemi českobrodských dětí.

V letošním roce se organizace Koniklec rozhodla stezku rekonstruovat a za tímto účelem navázala znovu spolupráci s NET4GAS (dříve RWE Transgas NET), generálním partnerem ČSOP. Na informačních tabulích se podepsal zub času a všechny bylo potřeba umýt, zbrousit a znovu natřít. U jedné tabule bylo nutné vyměnit celou obsahovou desku. Finance poskytnuté v rámci programu Blíž přírodě byly využity na potřebné opravy a úpravy.

Na předposlední červencový pátek se podařilo domluvit a zařídit vše potřebné a tabule dostaly nový nátěr, o který se pod vedením organizace Koniklec postarali čtyři dobrovolníci z firmy Hewlett-Packard. Opravy skončily 31. 8. 2016 umístěním opravené naučné tabule a od té doby je stezka znovu přístupná ve své původní kráse.

Informační letáky k naučné stezce Zahrady budou k dostání v Infocentru Český Brod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…