Český Krumlov: Dvorská kultura na rožmberských rezidencích aneb Renesanční noc

15.09.2011 11:59

Chtěli byste okusit život za vlády Rožmberků? Navštivte jedinečnou akci - „Renesanční noc". 16. 9. 2011 ožijí zámecké prostory dvorskou kulturou rožmberských rezidencí.

Český Krumlov: Dvorská kultura na rožmberských rezidencích aneb Renesanční noc
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Většina uměleckých vystoupení prezentuje jednotlivé druhy renesančního umění samostatně. To však brání hlubšímu prožitku. Renesanční noc vám dokonale vykreslí obraz renesanční doby právě díky spojení jednotlivých druhů umění. Budete se moci zaposlouchat do renesanční hudby, přiučit se dobovým tancům, okusit dřívější gastronomii a užít si různé druhy renesanční zábavy.

Poslední dva rožmberští vladaři byli pevně spjati s panovnickým dvorem Království Českého a působili také v diplomatických službách. Po vzoru císařského a královského dvora zaváděli na svém panství hudební život, tak jak jej poznávali sami. Vilém z Rožmberka se brzy po nástupu vládnutí snažil založit vlastní trubačský sbor. Zpočátku si půjčoval trubače z jiných šlechtických sídel, které velmi štědře odměňoval, ale roku 1552 se rozhodl založit vlastního trubačský sbor. Do hudby renesančních šlechticů se můžete zaposlouchat právě na Renesanční noci. Trubač zahraje na unikátní trubku, tzv. Tromba Clarina, která je replikou nástroje nalezeného ve sbírkách místního barokního divadla.

Předprodej vstupenek v Infocentru Český Krumlov.

Vstupné: 800,- Kč

Více na www.ckrumlov.cz/renesancninoc2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ckrumlov.info

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…