Český Krumlov: Loni se narodilo 93 krumlovských občánků

31.01.2022 7:29 | Tisková zpráva

Na začátku letošního roku žije v Českém Krumlově 12 280 obyvatel, v loňském roce se 93 nových občánků narodilo, 174 lidí zemřelo. Do Krumlova se přistěhovalo 200 obyvatel, 326 se odstěhovalo. Počet svatebních obřadů narostl, v roce 2021 jich matrika v Českém Krumlově eviduje 117, rok před tím proběhlo o 10 obřadů méně.

Český Krumlov: Loni se narodilo 93 krumlovských občánků
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

V roce 2021 se narodilo 93 miminek s trvalým pobytem v Českém Krumlově. Počty obou pohlaví jsou velmi vyrovnané, 46 holčiček a 47 chlapečků. Nejčastější jména pro holky byla Natálie, Viktorie a Tereza, pro kluky to byl Jakub, Matyáš a Jan. Porodnice v českokrumlovské nemocnici je velmi oblíbená, loni se tam narodilo celkem 613 dětí, z toho 4 dvojčata. Mezi rodiči miminek narozených v krumlovské porodnici je 72 cizinců.

Loni oproti roku 2020 více lidí uzavíralo manželské svazky, od vypuknutí pandemie ale svateb ubývá, oproti roku 2018 se konalo téměř o třetinu méně svatebních obřadů. Současně také klesá trend církevních obřadů, těch bylo v loňském roce pouze pět ve srovnání s rokem 2018, kdy církevní obřad mělo 13 novomanželů. Svatby ve městě převládají nad svatbami v nematričních obcích. Celkový trend svateb v nematričních obcích ale neustále roste. Z nematričních obcí jsou nejatraktivnější Mirkovice, kde se loni vzalo 25 párů z celkových 45 svateb mimo matriční obec.

Vývoj počtu obyvatel - Graf

Vývoj počtu svateb - Graf

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…