Český Krumlov: Na Špičáku se vybudují podzemní kontejnery, přibudou i parkovací místa

21.05.2021 16:10

Vybudování podzemních kontejnerů spolu s úpravou a navýšením parkovací plochy na sídlišti Špičák je jednou z dalších rozsáhlejších investic, kterou pro letošek chystá Český Krumlov. Záměr město připravovalo ve spolupráci s obyvateli, kteří se k plánům vyjadřovali při veřejném projednávání v kině.

Český Krumlov: Na Špičáku se vybudují podzemní kontejnery, přibudou i parkovací místa
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Vybudování podzemních kontejnerů na Špičáku celkově zlepší situaci s ukládáním odpadů na sídlišti. Aktuálně je zde totiž 13 kontejnerů, které svým umístěním nevyhovují. „Dlouhodobě tu dochází k opakovaným stížnostem ze strany obyvatel sídliště souvisejících se zápachem z kontejnerů, které jsou umístěny v blízkosti oken některých bytových jednotek. Dalším oprávněným podnětem je hluk způsobený při manipulaci s odpady, především ve večerních a nočních hodinách,“ uvádí místostarosta Josef Hermann.

Nově zvolená lokalita, a především typ polozapuštěných kontejnerů, které se pomalu ale jistě stávají současným standardem, uvedené problémy významně eliminuje. „Díky konstrukci umístěné pod zemí je jejich nespornou výhodou výrazně menší nárok na zábor veřejného prostranství,“ podotýká místostarosta a dodává: „Dalším nezanedbatelným benefitem úpravy daného prostoru je fakt, že díky realizaci získáme prostor pro umístění dalších kontejnerů např. na vysloužilá elektrozařízení, oděvy, kovy apod.“

Projekt zároveň řeší i nedostatek parkovacích míst v této části sídliště. V centrálním prostoru vznikne 18 nových parkovacích míst, která se napojí na stávající komunikaci uvnitř sídliště. Ačkoliv veškerá budoucí parkovací stání jsou plánována pro bezbariérový přístup, další stání pro hendikepované budou vymezena na asfaltové ploše přiléhající zvnějšku ke zmiňované nově vznikající parkovací zóně.

V současné době je celý projekt ve fázi povolovacího řízení, samotné práce pak budou probíhat od září do listopadu 2021. Vybudování podzemních kontejnerů a parkovacích míst bude stát 6,7 milionu korun.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…