Český Krumlov: Web města obsadil druhé místo v soutěži Zlatý erb

18.09.2021 15:59 | Tisková zpráva

23. ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst má za sebou své jihočeské kolo. Český Krumlov, který kompletně inovoval web na konci loňského roku, v soutěži zabodoval a obsadil stříbrnou příčku.

Český Krumlov: Web města obsadil druhé místo v soutěži Zlatý erb
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Vyhlášení vítězů krajského kola soutěže Zlatý erb proběhlo v úterý 14. září 2021 v Secesním sále Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. V kategorii nejlepších webových stránek měst v kraji se Český Krumlov umístil na druhém místě za Táborem, třetí příčka patří Písku.

Ocenění za Český Krumlov převzal starosta Dalibor Carda s webmasterem Luborem Mrázkem. „Na nových webových stránkách pracoval náš tým dlouhou dobu, proto si umístění v této prestižní soutěži velmi ceníme. Zároveň je to impuls a závazek k dalšímu zlepšování,“ uvádí starosta Dalibor Carda.

Struktura webu je srozumitelná a uživatelsky přívětivá. Na doméně www.ckrumlov.cz kromě základních informací o správě města a městském úřadu naleznou uživatelé především popisy způsobů řešení různých záležitostí, které lze vyřídit na úřadě roztříděných do přehledných kategorií. Součástí webu je např. přehled poskytovaných on-line služeb včetně možnosti rezervace návštěvy úřadu a další důležité informace či zajímavosti o životě ve městě.

Stránky jsou vytvořeny s využitím moderních technologií umožňujících bezproblémové zobrazování ve všech standardních internetových prohlížečích a samozřejmě i na mobilních zařízeních, jejichž uživatelů neustále přibývá. V soutěži se hodnotila i přístupnost stránek pro osoby se zrakovým postižením, i tento požadavek českokrumlovský web splňuje na jedničku.

„Práce na webu nikdy nekončí, neustále jej vylepšujeme, snažíme se informace zjednodušit, zpřehlednit. Samozřejmě rádi uvítáme náměty veřejnosti. Podněty mohou lidé zasílat na web@ckrumlov.cz,“ dodává webmaster Lubor Mrázek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…