Český Těšín: Město pořídilo materiál pro forenzní značení kol syntetickou DNA

06.06.2019 7:34

Město Český Těšín se rozhodlo i letos se v této oblasti zaměřit na prevenci a pořídilo materiál pro forenzní značení kol syntetickou DNA.

Český Těšín: Město pořídilo materiál pro forenzní značení kol syntetickou DNA
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Díky tomu strážníci označí dalších 50 jízdních kol. Doposudjiž byly u nás zabezpečeno celkem 510 bicyklů, invalidních křesel nebo elektrických vozítek pro imobilní občany.

Označené předměty budou zaregistrovány nejen do databáze města Český Těšín, ale i do celorepublikové, která je zároveň také mezinárodní.

Samotné značení proběhne ve dnech 22. – 23. června od 9 do 15 hod. v nových prostorech Městské policie Český Těšín na ul. Sokolovská č.2116 a na samotné značení se bude třeba telefonicky objednat na čísle 553 035 902, aby lidé nečekali a byl vytvořen harmonogram značení.

Forenzní značení je stále více uplatňovaná metoda pro preventivní ochranu movitého majetku, zejména jízdních kol, ale samotné značení a evidence kola není absolutní ochranou před krádeží. Majitel musí i nadále dbát o jeho řádné zajištění.

Městská policie pomáhá kolegům v České Lípě

Díky forenznímu značení jízdních kol, které města Český Těšín a Karviná dokázaly dostat i přes hranice do Polska a zásadním způsobem jej zpropagovali, oslovila starostka České Lípy vedení našeho města a Karviné s prosbou o proškolení strážníků Městské policie Česká Lípa ve značení jízdních kol.

„Během školení, díky kterému se strážnici České Lípy naučili označovat jízdní kola a dozvěděli se o samotném projektu, který podporuje Ministerstvo vnitra, došlo zároveň k navázání vzájemných vztahů, které můžou do budoucna sloužit např. k vzájemnému předávání informací nebo řešení různých problémů,“ uvedl Petr Glaic, preventista MP Český Těšín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…