Český Těšín: Město vyměnilo kontejnery na elektroodpad

14.02.2017 13:59

Pět speciálních kontejnerů na drobné elektrozařízení mohou od roku 2012 využívat občané Českého Těšína. Nyní je město ve spolupráci s kolektivním systémem ASEKOL vyměnilo za nové.

Český Těšín: Město vyměnilo kontejnery na elektroodpad
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Jsou lépe zabezpečené a měly by být odolné proti krádežím,“ vysvětluje referentka odpadového hospodářství českotěšínské radnice Lenka Kročková.

Vykrádáním dochází nejen ke škodám, ale také k nepořádku. Hlavně při vykrádání obsahu nádob na šatstvo si pachatele na místě vybírají kousky, které jim vyhovují nebo jsou cennější a mohou je ještě zpeněžit, a zbytek rozhází po okolí.

Stacionární kontejnery na elektroodpad usnadňují lidem odevzdávání vysloužilých spotřebičů blíže místu jejich bydliště. S drobnými elektrospotřebiči tak již nemusí do sběrného dvora.

Do nádob mohou lidé odevzdávat drobná elektrozařízení jako jsou např. kalkulačky, rádia, malé počítačové vybavení, discmany,  telefony, elektronické hračky  a podobně. Kontejnery jsou vybaveny také boxem pro sběr baterií.

Do kontejnerů naopak nepatří: televizory, počítačové monitory, zářivky, úsporné žárovky, velké domácí spotřebiče jako jsou třeba ledničky, pračky a chladničky. Tato větší zařízení se odevzdávají ve sběrném dvoře, případně v prodejnách elektrospotřebičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…