Český Těšín: Na Štědrý den polévka na náměstí

01.12.2015 13:46

Dobrovolní spolupracovníci Komunitního centra Mojská v Českém Těšíně navaří na Štědrý den pro lidi bez domova teplé jídlo. Hledají také pomoc v přípravě potravinových balíčků.

Český Těšín: Na Štědrý den polévka na náměstí
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Všechny zájemce podělíme na Náměstí ČSA od 12 do 13:30 hustou polévkou a chlebem. Hledáme také donátory, kteří by nám pomohli připravit pro tyto spoluobčany potravinové balíčky. Akce probíhá ve spolupráci s městem Český Těšín, které činnost komunitního centra podporuje,“ uvádí zastupitel Milan Pecka. Dobrovolníci chtějí lidem bez domova připravit vánoční atmosféru a věří, že se na každého z potřebných dostane.

Vloni stejní dobrovolníci navařili a rozdělili na Štědrý den lidem bez domova sedmdesát porcí valašské čočkové polévky s uzeninou. Velkým zájmem se těšily i balíčky se základními potravinami. Polévka zachutnala a tak si mnozí přišli i několikrát přidat. „Nikoho jsme neodmítli a potěšili jsme i jednoho hladového cyklistu, kterému manželka nedala najíst,” vzpomíná Pecka s tím, že obdobné akce organizuje už několik let s pomoci různých humanitárních organizací nebo církví. „To setkání lidí dobré vůle na Štědrý den s těmi potřebnými je pro mne vždy svátečním pohlazením na duši,” říká Pecka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…