Český Těšín: O prázdninách se uzavře křižovatka, spojující historický střed se zbývající částí města

27.06.2018 11:30

Na období letních prázdnin se řidičům uzavře podjezd spojující historický střed Českého Těšína se zbývající části města rozděleného železnici. Důvodem je další etapa rekonstrukce kanalizačních stok a vodovodní sítě a rekonstrukce silnice II/468 ve směru na Karvinou a Jablunkov.

Český Těšín: O prázdninách se uzavře křižovatka, spojující historický střed se zbývající částí města
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Značené objízdné trasy do a z centra města povedou přes ulici Tovární. Po této objízdné trase bude centrum města dostupnější přes obchvat i pro místní řidiče z místní části Svibice a Žukova. Pro místní občany bude rovněž umožněn vjezd do centra města podjezdem u hasičské stanice přes Masarykovy sady a dále po ulici Sokola-Tůmy,“ uvedl vedoucí oddělení dopravy Městského úřadu v Českém Těšín Tomáš Hloušek a upozornil, že v této souvislosti dojde ke změně organizace dopravy v centru města, zejména na křižovatce ulic Hlavní třída a Sokola-Tůmy.

Úsek ulice Sokola-Tůmy mezi ulicemi Hlavní třída a Viaduktová bude přechodně zjednosměrněn v opačném směru. Jednosměrný bude rovněž úsek ulice Hlavní třída v úseku mezi ulicemi Sokola-Tůmy a křižovatkou ulic Vrchlického a Pražská. Výjezd z centra města tak bude možný, kromě ulice Tovární, pouze po ulici Vrchlického a dále přes Masarykovy Sady podjezdem na ulici Karvinskou.

Tranzitní objízdná trasa bude i nadále vedena po silnici I/67 ul. Karvinská na silnici I/48 a dále na silnici I/11.

Uzavírka skončí s posledním dnem prázdnin

„Nabádáme řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení, včetně všech zákazů zastavení a stání a pomohli tak zvládnout tuto nelehkou situaci. Chceme zdůraznit, že jde o investice kraje a společnosti SmVaK, které jsme se snažili koordinovat a soustředit do co nejkratšího časového úseku tak, aby s letošním rokem dopravní omezení skončily,“ doplnil Hloušek.

Dobrou zprávou pro řidiče bude ve stejném období zároveň již zpřístupnění části velké křižovatky, kdy již bude možný (za pomocí přechodného dopravního značení) průjezd ulicemi Jablunkovská, Frýdecká a Ostravská. Odbočení na ulici Viaduktovou však nebude stále možné. Také již zmizí dopravní omezení na ulici Tyršově, nadále však zůstanou omezení na ulici Komorní.

Uzavření podjezdu skočí s posledním dnem prázdnin, na září je naplánováno pokládání nového živičného povrchu na úseku výpadovek na Karvinou a na Slovensko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…