Český Těšín: Pokračuje rekonstrukce komplexu budov Gimnazjum Słowackého

11.05.2020 20:21

Pokračuje generální rekonstrukce komplexu budov polskojazyčného Gymnázia Julia Słowackého v Českém Těšíně. Zřizovatelem a investorem je Moravskoslezský kraj, který se rozhodl pro rozsáhlou opravu z důvodu velmi špatného stavu konstrukcí a neúsporného provozu.

Český Těšín: Pokračuje rekonstrukce komplexu budov Gimnazjum Słowackého
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Probíhá první fáze, která zahrnuje bourací a sanační práce na objektu tělocvičny. Spřažením budovy ocelovými nosníky jsme zesílili její statiku, vyměnili jsme okna a zbourali nepoužívané druhé podlaží. Momentálně probíhá demolice věžičky s použitím plošiny. Během prázdnin budeme pracovat v hlavní budově školy, kde také dojde k odstranění narušených konstrukcí, provedení statického zajištění, výměně oken a zateplení objektu. To vše s cílem zvýšit bezpečnosti provozu a snížit náklady na užívání,“ uvedl stavbyvedoucí Ing. Jiří Votoček z Beskydské stavební z Třince. Stavební práce začaly v první polovině února a dílo má být hotovo v červenci 2021.

Cena stavby je 31 milionů Kč s DPH. Beskydská stavební podala nejlepší nabídku a kraji ji vybral na realizátora stavby. Firma působí v oboru již 28 let a výstavbou a s rekonstrukcí školských a sportovních zařízení má rozsáhlé zkušeností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …