Český Těšín: Praktická část dopravní výchovy pro základní školy právě vrcholí

21.06.2019 11:38

Výuka teoretické části dopravní výchovy probíhala na školách ve třetích a čtvrtých třídách od února. Ve třetích třídách je výuka v rozsahu 2 hodin a ve čtvrtých jsou to 4 hodiny vyučovací. Každým rokem proškolíme díky svému dopravnímu hřišti a skupině prevence Městské policie Český Těšín až 800 dětí.

Český Těšín: Praktická část dopravní výchovy pro základní školy právě vrcholí
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Dětské dopravní hřiště bude otevřeno pro veřejnost od soboty 29. 6. do neděle 1. 9. 2019 Šest dní v týdnu, vždy od úterý do neděle, bude hřiště odemknuto v době od deseti do šestnácti hodin. Vstup je volný. Děti mladší 15 let musí přijít s doprovodem osoby starší 18 let. Správce hřiště umožní bezplatné zapůjčení kol, cyklistických přileb a koloběžek, které jsou ve výbavě dětského dopravního hřiště. Provozní řád areálu zakazuje kouření, vstup osobám se zvířaty a osobám pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Za nepříznivého počasí bude hřiště uzavřeno.

Hřiště je úžasným prostředkem, díky kterému si děti v klidu a bezpečně mohou nacvičit situace na vozovce, jak vstupovat a jak se chovat na přechodu pro chodce, seznámit se s dopravními značkami. Některé se zde dokonce naučí jezdit na kole.

Město Český Těšín zakoupilo ze svých prostředků i přilby a kola, také pro nejmenší děti. Je zajímavé, že zde školí své seniory i domovy důchodců nebo DPSky na téma, jak zůstat bezpečný v silniční dopravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…