Český Těšín: Senioři mohou stále získat hlásič zdarma

04.04.2019 15:03

Dnes je druhý den, kdy mohou českotěšínští senioři získat zdarma hlásič požáru nebo detektor oxidu uhelnatého. Senior Point v Centru sociálních služeb v Sokolovské ulici je začal vydávat za velkého zájmu v pondělí.

Český Těšín: Senioři mohou stále získat hlásič zdarma
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Díky spolupráci s krajem se nám podařilo získat zařízení zdarma i pro naše seniory. Přihlásit se o ně mohou občané města ve věku 65+, kteří mají ve svém domě nebo bytě spotřebič na tuhá, kapalná paliva nebo plyn,“ uvedl místostarosta města a krajský zastupitel Vít Slováček s tím, že prozatím byl větší zájem o hlásiče CO2 než o hlásiče požáru. V pondělí si pro ně přišla stovka zájemců.

S hlásičem se cítí mnohem bezpečněji nejen senioři, kteří bydlí sami, ale i jejich rodinní příslušníci. Projekt by měl pokračovat v dalších létech.

Zájemce musí mít u sebe občanský průkaz a vyplnit příslušné předávací protokoly. Kontakt: Senior Point Český Těšín, ul. Sokolovská 1997 (budova Centra sociálních služeb Český Těšín, p. o.), tel: 770 179 685, Provozní doba PO a ČT od 9.00-13.00 hod., e-mail: tesin@seniorpointy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…