Český Těšín bude mít nové zázemí pro hasiče a policisty

05.04.2016 9:16

Snaha města o vybudování Integrovaného výjezdového centra v Českém Těšíně se začíná naplňovat. Ministr vnitra Milan Chovanec o víkendu potvrdil, že se letos začne připravovat stavba jednotného zázemí pro hasiče, policisty a městské strážníky, stavět by se mělo příští rok.

Český Těšín bude mít nové zázemí pro hasiče a policisty
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Požární zbrojnice je z roku 1931 a je pro současné potřeby zcela nevyhovující, státní policisté pracují ve vilce z roku 1895, strážníci v prozatímních prostorách. O výstavbu integrovaného výjezdového centra usilujeme mnoho let. Projekt je hotový od roku 2014 a má vydané stavební povolení. Město dalo k dispozici pozemek a podílelo se větší měrou na financování projektové dokumentace. Tu jsme darovali kraji, který má být společně s ministerstvem vnitra investorem,“ vysvětlil starosta Českého Těšína Vít Slováček,

Stavba IVC bude umístěna na poměrně rozsáhlém pozemku podél ulice Sokolovská.

„Výstavbou centra dostaneme pod jednu střechu většinu složek záchranného systému, a to navíc v místě, které je dopravně velmi dobře dostupné. Dojde ke zkrácení zásahových časů. Moderní centrum také poskytne zázemí pro cvičení pracovníků záchranného systému, bude zde tělocvična i hřiště,“ dodal místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny.

Podle vedení radnice by pak v zbrojnici v centru města zůstala jen jednotka SDH. Kromě toho město opravuje zbrojnice v místních částech. „Vloni jsme poskytli prostředky na zřízení plynového vytápění v zbrojnicích SDH Č. Těšín – Mosty a Stanislavice. Letos se chceme podílet na pracích, které by vedly ke snížení tepelných ztrát v těchto budovách,“ doplnil starosta.

Letos se také očekává další nákup techniky. „V roce 2013 získala nové auto jednotka SDH Č. Těšín – Mosty, o rok později jejich stanislavičtí kolegové, vloni jednotka z centra. Letos chceme využít dotační titul vyhlášený Generálním ředitelstvím HZS na pořízení nového dopravního automobilu pro hornožukovské a mistřovické hasiče,“ doplnil Folwarczny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…