Cheb: Betonové city bloky nahradily květináče

22.11.2017 9:18

Jednou z několika novinek letošních vánočních trhů jsou velké květináče. Ty suplují nevzhledné betonové city bloky, které bylo nutno v minulém roce nainstalovat do blízkosti vánočních trhů kvůli bezpečnosti návštěvníků.

Cheb: Betonové city bloky nahradily květináče
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

„Rozhodnutí Policie ČR na koordinačních schůzkách při přípravě vánočních trhů bylo jednoznačné. Buď budou zábrany, nebo nebudou trhy! Proto jsme navrhli tuto formu zamezení vjezdu na náměstí a jsem přesvědčen, že květináče s výzdobou budou zapadat do vánoční atmosféry. O jejich výzdobu se postarají chebské základní školy a formou veřejného hlasování na městském facebooku budou moci lidé posílat své hlasy o nejlépe nazdobený květináč,“ upřesnil starosta Antonín Jalovec.

Soutěž o nejkrásnější květináč

Odbor školství, tělovýchovy a kultury ve spolupráci s chebskými školami vyhlašuje výtvarnou soutěž „O nejkrásnější květináč“. Každý květináč bude opatřen popiskou školy, která bude výzdobu provádět. Na městském facebooku bude vystavena fotografická galerie s popiskami škol a veřejnost podle „lajkování“ jednotlivých květináčů bude moci určit pořadí nejhezčí vánoční výzdoby. Vítěz soutěže obdrží ceny v hodnotě pěti tisíc korun. Soutěž poběží po dobu  trvání vánočních trhů. Vyhodnocení květináče s největším počtem „lajků“ bude vyhlášeno na jejich konci.

Nazdobené květináče, jejichž výzdoba začne dnes, budou zveřejněny ve fotogalerii na městském facebooku. O zahájení hlasování budeme informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.