Cheb: Cyklostezka povede tunelem pod silnicí

28.06.2018 10:01

Na podzim začnou stavební práce související s dokončením cyklostezky do Waldsassenu.

Cheb: Cyklostezka povede tunelem pod silnicí
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V letošním roce by měly být zahájeny stavební práce související s dokončením cyklostezky do Waldsassenu po bývalé slapanské trati. Budovat se nyní začne nový mostní objekt, který zajistí mimoúrovňové křížení cyklostezky se silnicí z Hájů do Podhradu. „Cyklostezka zde povede jedenáctimetrovým tunelem pod silnicí. Pracovat by se mělo začít v září, aby firma stihla do zimy tunelový tubus zasypat a přes zimu došlo k potřebnému slehnutí nasypané hmoty. Stavba pak bude dokončena na jaře,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil (na snímku s cykloturisty, kterým vysvětluje, jak bude nové křížení vypadat).

„Vybudování mostní konstrukce přijde téměř na 13 milionů korun. Následně se pak počítá s narovnáním silnice v okolí křížení. Vznikne zde nový, zhruba 150metrový úsek komunikace. Vybudování tunelu a narovnání komunikace by mělo celkově stát přes 20 milionů. Jde o velmi drahé řešení. Dopravní inspektorát však s ohledem na značnou nepřehlednost tohoto úseku jiné neumožnil. Dodělat pak bude zbývat poslední chybějící úsek cyklostezky od Hájů k novému tunelu,“ vysvětlil místostarosta Pospíšil.   

První úsek cyklostezky po bývalé železniční trati ze Slapan k česko-německé hranici byl vybudován v rámci příprav první přeshraniční krajinné výstavy v roce 2006. O tři roky později byla pak díky evropské dotaci dobudována další tříkilometrová část ze Slapan ke křižovatce se silnicí z Hájů do Podhradu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…