Cheb: Díky novým hřištím si zasportují senioři i hráči discgolfu

12.01.2014 6:32

Přibyla tři nová hřiště - Fitness Park v Poohří, hřiště na discgolf u Skalky a multifunkční hřiště v Hrozňatově.

Cheb: Díky novým hřištím si zasportují senioři i hráči discgolfu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Tři nová hřiště přibyla v Chebu v závěru loňského roku. Jedná se o unikátní Fitness Park Senior v Poohří (na snímku), hřiště na hru discgolf u sídliště Skalka a multifunkční hřiště v městské části Starý Hrozňatov.

Jedinečné hřiště pro seniory, jehož vybudování přišlo na 266 tisíc korun, vyrostlo mezi takzvanou Vávrovo lávkou a restaurací Říční terasa. Lehké posilovací stroje jsou vhodné jak pro nenáročné kondiční cvičení, tak pro rehabilitaci. „Před časem na zastupitelstvu vystoupila paní Musílková z Chebu, která podobné hřiště viděla v nedalekém Waldsassenu. Přišla proto zastupitele požádat, zda by nebylo možné vybudovat něco podobného i v Chebu. Nápad se nám líbil, takže jsme se ho rozhodli zrealizovat,“ uvedl starosta Pavel Vanoušek. Nové hřiště není samozřejmě určeno jen seniorům. Využít ho může kdokoliv, například maminky, které s dětmi navštěvují sousední dětské hřiště. „Stávající umístění hřiště je pouze provizorní. Počítáme s jeho přesunutím na druhý břeh, kde chceme mezi jednotlivými prvky vybudovat vhodnější povrch. Vše musí ale nejprve schválit poskytovatel dotace, kterou jsme na revitalizaci levého břehu získali. Nechtěli jsme, aby do té doby cvičební prvky ležely někde ve skladu, a proto jsme je dočasně nainstalovali na travnatou plochu u Vávrovy lávky,“ upřesnil místostarosta Tomáš Linda.

Neméně unikátní je i nové discgolfové hřiště, které je zájemcům k dispozici na louce u sídliště Skalka směrem k bývalé Myslivně. Discgolf je jedním z nejrozšířenějších sportů s létajícím talířem, odvozeným z klasického golfu. Vznikl v 70. letech v USA a získává stále více příznivců na celém světě. Cílem hry je dokončit jamku v podobě ocelového koše co nejmenším počtem úderů, respektive hodů. „Hřiště jsme vybudovali na podnět občanského sdružení Caurus Egra, jehož členové se discgolfu věnují aktivně. Jedná se o jediné sportoviště svého druhu v západních Čechách. Jeho výstavba stála 170 tisíc korun,“ doplnila Irena Stolínová z oddělení místního hospodářství chebské radnice.

Na žádost obyvatel Starého Hrozňatova bylo pak v této městské části vybudováno multifunkční hřiště za zhruba jeden milion korun, jehož součástí je jak klasické dětské hřiště, tak část pro míčové sporty.

Ing. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…