Cheb: Historicky první prohlídky krovů městských domů se zcela zaplnily

02.05.2017 17:45

Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem.

Cheb: Historicky první prohlídky krovů městských domů se zcela zaplnily
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Dne 1. 5. 2017 se po půdách městských domů na náměstí prošli návštěvníci města, kteří se jako první zaregistrovali (www.historickycheb.cz) na prohlídku, nazvanou “Pod střechami chebských domů.“ Nová turistická trasa, komentovaná v českém či německém jazyce, vzbudila zasloužený zájem. Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem. Ocenili především flexibilitu města, které se prostřednictvím svého odboru správy majetku dokáže vyrovnat s požadavky, vzniklými s otevřením této výjimečné prohlídkové trasy. Nejde tu například jen o dodržování bezpečnosti návštěvníků, zvláštní dohled nad památkou zde uplatňuje také Národní památkový ústav.

Během prohlídek padlo množství dotazů, jak z historie města a jednotlivých domů, tak k samotným tesařským dílům. Překvapením byla zvuková kulisa, která výklad na vhodném místě doplňuje.

Správní rada Nadačního fondu Historický Cheb, který byl iniciátorem prohlídek, si může ve svém projektu odškrtnout tento bod jako splněný. Dalšími v řadě jsou vernisáž stálé výstavy Historické krovy – chebský fenomén a křest stejnojmenné publikace. K této události jste srdečně zváni 16. května od 16 hodin do Františkánského kláštera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…