Cheb: Hudba v zahradě, strašení na hradě, pohádka v Krajince

25.08.2012 14:50

Noční komentované prohlídky hradního areálu budou mít o víkendu premiéru. Kdo se bojí, nechť vezme doprovod...

Cheb: Hudba v zahradě, strašení na hradě, pohádka v Krajince
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Při pohledu na nabídku pořadů chystaných v rámci Chebského kulturního léta na konec tohoto týdne jistě bude z čeho vybírat.

Sobota 25. srpna ´začne´ koncertem v Klášterní zahradě. Od 17 hodin se tu představí Jan Venas ml., který se zaměřuje na evropskou gotickou a renesanční hudbu. Vystoupení slibuje nejen originální pojetí historické hudby, ale i vlastní tvorbu inspirovanou irskou hudbou, prvky rocku a new age i některé české lidové písně. Vstup volný, v případě deště se pořad přesune do františkánského kostela v sousedství.

Na sobotu se pro zájemce na hradě připravuje - po tamní Tragédii Albrechta z Valdštejna (ta se odehraje i v pátek, více zde) - také noční komentovaná prohlídka, a to za asistence rozverných hradních strašidel. Podrobnosti této premiérové akce se pečlivě tají kromě vlastního začátku nevšedního putování areálem Chebského hradu, ve 22 hodin. Vstup volný.

Neděle patří pohádkám, nejinak tomu bude i 26. srpna. Od 16 hodin se v Krajince začnou odvíjet Otázky netopýra Ušíka, tedy budou se hledat odpovědi např. na otázky: Proč kohout ráno kokrhá?, Proč má havran černé peří a sova bílé?, Proč jsou ptáci hlavou nahoru a netopýři hlavou dolů? atd. Vstup volný, v případě deště se představení přesune do Kulturního centra Svoboda.

Také v neděli mohou být uspokojeni ti, co se chtějí něco dozvědět o historii a ještě mají pro strach uděláno! S noční komentovanou prohlídkou hradu se totiž počítá rovněž tento den. Opět mají asistovat tamní strašidla, tentokrát však dříve, již od 21 hodin. Vstup volný.

 

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…