Cheb: K podpoře integrace cizinců z nečlenských zemí EU

16.06.2013 6:40

Poradenská a informační činnost, např. na koho se na úřadě obrátit, jak vyplnit formulář aj., se poskytuje zdarma.

Cheb: K podpoře integrace cizinců z nečlenských zemí EU
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V Chebu nejspíš hlavně občanům vietnamské komunity, ale ovšem nejen jim mohou být užitečné služby krajského Centra na podporu integrace cizinců. Vedle poradenské a informační činnosti (k náležitostem pro pobyt, bydlení atd.), sociokulturních přednášek (o ČR, zejm. sociálním, zdravotním a vzdělávacím systému) a kurzů (českého jazyka, základní počítačové gramotnosti) dojednává také přítomnost právníka. To vše jak ve svých prostorách v Karlových Varech - Staré Roli, kde se pořádají i různá setkání, tak v některých dalších městech - v Ostrově, Sokolově, Perninku aj. V Chebu pozvánky směřují do Střední zdravotnické školy v Hradební ulici.

Centra na podporu integrace cizinců fungují pod Správou uprchlických zařízení Ministerstva vnitra, zaměřují se na státní příslušníky tzv. třetích zemí. Služby jsou poskytovány zdarma a mohou jich využívat všichni cizinci, kteří pocházejí z nečlenských zemí EU a mají u nás trvalý nebo dlouhodobý pobyt.

Centrum v Karlových Varech sídlí na adrese Závodu míru 876/3a (zastávka MHD Borová č. 3), pro veřejnost je otevřeno v pondělí a středu od 12 do19 a ve čtvrtek a pátek od 8 do 12 hodin.

Podrobnosti na www.integracnicentra.cz, kde jsou také aktuální nabídky a pozvánky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …