Cheb: Město chce zpřístupnit jediný chebský ostrov

14.10.2017 11:40

Ostrůvek na řece Ohři, který se nachází v sousedství takzvaného Amerického mostu, by mohl sloužit jako pikniková louka.

Cheb: Město chce zpřístupnit jediný chebský ostrov
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V Chebu možná přibude další atraktivní odpočinkové místo. Zpřístupněn by totiž mohl být ostrůvek na řece Ohři, který se nachází v sousedství takzvaného Amerického mostu. „Při nedávném jednání se zástupci státního podniku Povodí Ohře, do jehož správy ostrůvek stejně jako řeka patří, se ukázalo, že bychom se mohli dohodnout. Máme připravit nějakou reálnou koncepci a předložit ji Povodí k posouzení. Nesmí tam například být nic, co by bránilo toku vody, tedy ani pevné lavičky či lehátka. Jde totiž o záplavové území,“ uvedla místostarostka Gabriela Licková.

Na části ostrůvku, který je přístupný z Mlýnské ulice, by tak mohla vzniknout například pikniková loučka. „Lidé by sem mohli přijít s dekou a udělat si u vody piknik. Stačilo by odstranit náletovou vegetaci a udělat jednoduché úpravy. Přístupná v denní dobu by byla jen část ostrova blíže k Americkému mostu, kde bývaly již zrušené zahrádky. Druhou část s vodní elektrárnou samozřejmě zpřístupnit nelze,“ dodal starosta Antonín Jalovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…