Cheb: Město nabízí i byty ke svépomocné opravě

19.02.2019 19:07

Jedná se zpravidla o větší byty, které vyžadují nákladnější opravy.

Cheb: Město nabízí i byty ke svépomocné opravě
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

O nájemní byty je v Chebu stále větší zájem. Mezi hlavní důvody patří dostatečná nabídka volných pracovních míst nebo blízkost sousedního Německa. Na rostoucí poptávku reaguje také město. Před nedávnem nabídlo k pronájmu téměř tři desítky opravených bytů v takzvaném modrém věžáku, v průběhu letošního roku pak dokončí rekonstrukci roky prázdného domu Mánesova 23 s dvacítkou bytů.

Město Cheb má zpracovány podrobné „Zásady pronájmů bytů ve vlastnictví města“, které jasně upravují podmínky pronájmů bytových jednotek včetně požadavků, které musí žadatel o pronájem splnit. Prokázat musí například dostatečný příjem, do kterého se nezapočítávají případné sociální dávky s výjimkou mateřské a rodičovského příspěvku.

Byty se pronajímají zpravidla na základě výběrových řízení formou veřejné elektronické aukce na stanovení nejvyšší nabídky nájemného. Město vedle toho však nabízí i byty ke svépomocné úpravě. Jedná se zpravidla o větší byty, ve kterých je nutné vymalovat, opravit omítky, podlahy, koupelny a WC, kde chybí kuchyňské linky a další zařizovací předměty, případně topení. A o této možnosti občané mnohdy nevědí. V lednu přitom předalo město ke svépomocným opravám dvě bytové jednotky. A jaké výhody má nájemce, který si byt sám upraví? Větší část nákladů na opravu bytu je mu započtena proti nájemnému. Konkrétně se jedná o 70 procent ze zpracovaného položkového rozpočtu.

Město je vlastníkem více jak tisícovky bytů, z nichž je momentálně volných zhruba 60. Aktuální nabídku volných nemovitostí včetně bytů ke svépomocné opravě najdete na webu www.chebskenemovitosti.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…