Cheb: Množství vytříděného odpadu dále roste

12.05.2020 13:49

V Chebu se v prvním čtvrtletí vytřídilo 357 tun papíru, plastů a skla, o 10 % více než ve stejném období vloni.

Cheb: Množství vytříděného odpadu dále roste
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V Chebu se v prvním čtvrtletí letošního roku vytřídilo 357 tun papíru, plastů a skla. V porovnání se stejným obdobím loňského roku činí nárůst 33 tun, tedy přes 10 %. Neméně potěšující je také skutečnost, že se poměrně výrazně snížilo množství směsného komunálního odpadu. Toho se během letošního prvního čtvrtletí svezlo 1592 tun, meziročně o 66 tun, tedy o 4 %, méně.

K dobrým výsledkům přispěl zejména nový systém svozu odpadů v lokalitách se zástavbou rodinných domů, který se v Chebu od začátku letošního roku postupně zavádí. V prvním čtvrtletí fungoval zatím jen v jedné ze čtyř částí města, na které je Cheb pro potřeby zavádění nového systému rozdělen. Dá se proto předpokládat, že by se čísla mohla během roku dále zlepšovat.

Od rodinných domků se v rámci nového systému sváží zbytkový směsný odpad pouze jednou za dva týdny. Jejich obyvatelé ale mohou zdarma dostat modré a žluté popelnice na papír a plasty, aby pro ně bylo třídění jednodušší. Díky tomu by jim měla kapacita černých popelnic bohatě stačit i při nižší frekvenci svozu.

Svoz odpadu stojí město ročně zhruba 35 milionů korun. Na dalších 12 milionů pak přijde provoz sběrných dvorů, úklid černých skládek a vyvážení odpadkových košů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…