Cheb: Na opravy bytového fondu půjde více peněz

07.01.2017 15:51

V letošním rozpočtu je na to vyčleněno téměř 20 milionů. Dalších 19 milionů půjde na větší rekonstrukce městských objektů.

Cheb: Na opravy bytového fondu půjde více peněz
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Více prostředků než v minulých letech chce letos město investovat do oprav městského bytového fondu a nebytových prostorů. V letošním rozpočtu je na to vyčleněno téměř 20 milionů korun. „Jsme v posledních měsících v situaci, kdy se zájem o pronájem městských bytů výrazně zvýšil. To se odráží i na cenách, za které se byty pronajímají. V aukcích dokonce občas přesáhne vítězná nabídka částku 120 korun za metr čtvereční a měsíc. V takovém případně se i poměrně vysoká investice do opravy bytu stává v nějakém rozumném horizontu návratnou,“ uvedl starosta Petr Navrátil.

„Vedle oprav samotných bytů se počítá například také s rekonstrukcemi střech na bytových domech Evropská 41 a Na Hradčanech 31, výměnou oken a opravou fasády domů Šlikova 16 a Svatopluka Čecha 2 nebo rekonstrukcí topení v domech číslo 17 a 18 na náměstí,“ doplnil místostarosta Zdeněk Hrkal.

Dalších 19 milionů je pak v letošním rozpočtu připraveno na větší rekonstrukce městských objektů. Týkat se mají například panelových domů Matěje Kopeckého 5 a 6, kde dojde k výměně výtahů a nevyhovujících částí zateplení. „V letošním roce chceme rovněž zahájit celkovou rekonstrukci prázdného objektu Mánesova 23, s jejímž dokončením se počítá v roce 2018. Vzniknout by tam měly menší byty vhodné například pro seniory,“ dodal místostarosta Pavel Hojda.

V průběhu posledních let učinilo město rovněž řadu kroků, díky kterým by nájemci měli mít v objektech města zajištěné klidné bydlení. Zpřísněny byly například podmínky, které musí splňovat zájemci o pronájem městského bytu. Mimo jiné je třeba prokázat dostatečný příjem, do kterého se nezapočítávají případné sociální dávky na zajištění bydlení. V některých městských domech byla rovněž zavedena funkce domovníka. Těch se zatím podařilo sehnat 45. „Tento institut se velmi osvědčil. Díky domovníkům se situace zklidnila i v některých dříve problémových objektech. Je znát, že situaci velmi dobře znají a dokáží si s problémovými nájemníky poradit,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…