Cheb: Nadace rozdělovala peníze

25.04.2017 6:33

Na svém zasedání konaném 4. dubna 2017 schválila správní rada Nadace Chebský les výsledek hospodaření nadace za loňský rok a plán hospodaření na rok letošní. Následně rozhodla o rozdělení prostředků na podporu projektů v roce 2017.

Cheb: Nadace rozdělovala peníze
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Celkově se rozdělovalo téměř 25 tisíc euro. Na české straně byly poskytnuty příspěvky na obnovu kostelů v Paliči a Rájově, na vytvoření česko-německého slovníku vánočních písní, na pořádání dnů česko-německé spolupráce „Františkolázeňské léto“ a projekt „Školka bez hranic“. Cílem nadace je podpora a financování projektů, které se vztahují ke kulturním tradicím, historii a které rozvíjejí spolupráci obyvatel hlásících se k Chebu a regionu Chebsko.

Jedním z podpořených projektů je „Goethova lavička“, kdy došlo k úpravě části území pod hrází přehrady Skalka v Poohří. Členové orgánů nadace se po skončení chebského zasedání seznámili s výsledkem. V rámci úprav, které celkově přišly zhruba na milion korun a které vedle Nadace Chebský les financovaly město Cheb a Nadační fond Historický Cheb, došlo nejen k instalaci samotné lavičky a sousedního pamětního kamene, ale také k vybudování kamenných zídek, mlatových cestiček a schodiště a výsadbám nové zeleně.

Nadace Chebský les vznikla v závěru roku 2012 podepsání smlouvy mezi městem Cheb a okresem Tirschenreuth. Tím byla ukončena kauza Chebský les, kterou se město Cheb od roku 1992 snažilo dosáhnout zrušení svěřenecké správy nad svým majetkem v Německu.

RNDr. Pavel Vanoušek, místopředseda správní rady Nadace Chebský les

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…