Cheb: Návykové látky ve školním prostředí

16.04.2017 9:39

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví na základě požadavku pracovní skupiny Tým pro mládež, výchovných poradců a metodiků prevence v protidrogové oblasti uspořádal odborný seminář.

Cheb: Návykové látky ve školním prostředí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Ústřední tématikou byl výskyt návykových látek ve školním prostředí. V odpoledním programu vystoupili se svými příspěvky odborníci z Národní protidrogové centrály. Ti seznámili účastníky například s novými hrozbami v oblasti návykových látek, aktuální legislativou nebo praktickými postupy v případě výskytu těchto látek ve školách.

„Po absolvování semináře by účastníci měli vědět, jak poznají dítě pod vlivem návykové látky, kdy volat záchrannou službu, kdy volat zákonnému zástupci, jak promítnout problematiku do školního řádu, jak poučit rodiče, děti, pedagogy, co škola musí v této problematice udělat, co může, co musí a co nemůže atd. Podle dostupných informací je Cheb nad průměrem v užívání návykových látek mladistvými. Jedná se o užívání alkoholických nápojů, kouření tabákových výrobků nebo konopných látek. Je to dáno i dobrou dostupností těchto látek v příhraničním regionu,“ řekl místostarosta Zdeněk Hrkal, bývalý ředitel Střední zdravotnické školy v Chebu, do jehož gesce Odbor sociálních věcí a zdravotnictví náleží.

Semináře se zúčastnilo osm desítek pedagogů, výchovných poradců, metodiků pro zmíněnou oblast a pracovníků s dětmi a mládeží.

Seminář byl financován z prostředků města Cheb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…