Cheb: Od 1. ledna přechází výplata dávek pod úřad práce

01.01.2012 17:20

V souvislosti s tím budou ve dnech 27.-30.12. na odboru sociálních věcí a zdravotnictví uzavřena příslušná pracoviště

Cheb: Od 1. ledna přechází výplata dávek pod úřad práce
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Ve dnech 27. až 30. prosince budou na odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Cheb pro veřejnost uzavřena tato pracoviště:

  •     dávky pomoci v hmotné nouzi
  •     dávky příspěvek na péči
  •     dávky pro osoby se zdravotním postižením.

V souvislosti se schválením tzv. Sociální reformy I totiž dojde od 1. ledna 2012 ke sjednocení výplaty nepojistných sociálních dávek na jedno výplatní místo - Úřad práce ČR.

Úřady práce budou ve svých obvodech vykonávat agendu dávek pomoci v hmotné nouzi, dávek pro osoby se zdravotním postižením, dávek státní sociální podpory a příspěvku na péči, a budou také provádět inspekci poskytování sociálních služeb. Pro vyplácení uvedených dávek se tedy občané přestanou obracet na odbory sociálních věcí radnic.

Úřad práce v Chebu již informoval, že žadatelé o dávky pomoci v hmotné nouzi budou docházet na jeho pracoviště v ulici Svobody 52 (pod nádražím) a žadatelé o příspěvek na péči a dávky pro osoby se zdravotním postižením se budou obracet na kontaktní pracoviště v ulici 26. dubna 4 (tj. v druhé budově radnice - u Komerční banky). Protože jde o náročnou organizační změnu, sociální pracovníci doporučují žadatelům, aby se ještě o všech změnách včas a podrobněji informovali. Lze tak jak na pracovním úřadě, tak z tabule vyvěšené na odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Cheb.

Upozorňujeme, že od ledna 2012 dochází také ke změnám zákonů č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu, č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, a č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, které upravují podmínky pro poskytování jednotlivých typů dávek. Jelikož jde o rozsáhlé úpravy zákonů, které nelze na tomto místě prezentovat, doporučujeme všem, aby se na změny platné od 1.1.2012 informovali u příslušných pracovníků úřadu práce, nebo na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí.

Vzhledem k tomu, že většina pracovníků, kteří zpracovávali agendu dávek pomoci v hmotné nouzi, příspěvku na péči a dávky pro osoby se zdravotním postižením na odboru sociálních věcí a zdravotnictví na Městském úřadě v Chebu, bude přecházet pod Krajskou pobočku úřadu práce v Karlových Varech, je možné, že se žadatelé o dávky budou setkávat se stávajícími kontaktními pracovníky jako dosud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…