Cheb: Pandemická situace na Chebsku je stále kritická

31.01.2021 15:33

Zástupci IZS informovali o aktuálním vývoji pandemie covid-19 v ORP Cheb

Cheb: Pandemická situace na Chebsku je stále kritická
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na pravidelném setkání zástupců složek IZS v ORP Cheb zazněly aktuální informace spojené s pandemickou situací.

V úvodu starosta města Antonín Jalovec znovu shrnul situaci uplynulého týdne s konstatováním, že se výrazně nezměnila.

„Situace spojená s covidovou pandemií v Karlovarském kraji koresponduje s celostátním stavem. Lze říci, že situace napříč krajem je špatná, což má za následek neustálý tlak na zdravotnická zařízení. Z chebské nemocnice jsou takřka denně transportováni pacienti s těžkým průběhem onemocnění do vzdálenějších míst republiky a covid lůžka jsou denně nově obsazována nemocnými lidmi.“

I nadále trvá personální podstav u složek státní i městské policie. V minulém týdnu jak hasiči, tak příslušníci obou složek policie asistovali na odběrovém místě na přechodu v Pomezí nad Ohří. Součinnost budou zajišťovat i v průběhu nadcházejícího víkendu.

Zajišťování pořádkové činnosti i nadále trvá v chebské nemocnici, u úřadů práce i v samotném městě Cheb.

Agendy městského úřadu jsou zajištěny tak, aby v úřední dny (PO a ST) byli občané odbavováni formou plánovaných návštěv či korespondenčně. V tomto týdnu se znovu zprovoznilo pracoviště registru řidičů.

Všechny složky krizového štábu ORP Cheb aktuálně reagují na vládní opatření a jsou ve spojení s krajským krizovým štábem.

Další jednání zástupců krizového štábu ORP Cheb se uskuteční v pátek 5. 2. 2021 v 9 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…