Cheb: Poplatek za odpad se vrací na původní částku

21.12.2018 19:01

Zastupitelé města Chebu na svém včerejším zasedání odsouhlasili obecně závaznou vyhlášku města Chebu o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. Výše poplatku za odpad činí 700 korun.

Cheb: Poplatek za odpad se vrací na původní částku
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

„Zachovali jsme původní výši poplatku za odpad, tedy 700 Kč. Předvolební usnesení KSČM, ČSSD, ODS, ANO a Svobodných, které mělo znamenat snížení na 500 Kč, bylo z mého pohledu populismem. Celkové náklady na likvidaci odpadu již dnes dosahují přes 1200 korun na jednoho Chebana. Částku 700 korun platí občané již od roku 2013. Díky inflaci a rostoucím platům dnes už zdaleka není takovou zátěží, jako před lety. Jednáme však o změně systému, abychom zvýšili poplatek těm, kteří produkují hodně směsného odpadu a naopak ho snížili těm, kteří poctivě třídí,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 7. ledna 2019.

Poplatek je splatný jednorázově, a to nejpozději do 31. května příslušného kalendářního roku. Lze jej uhradit bezhotovostním převodem na účet města Chebu číslo 8847450257/0100, nebo vkladem hotovosti v pokladně úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…