Cheb: Práce na ubytovně v modrém věžáku byly dokončeny

23.06.2018 19:03

Ubytovna pro sportovce a umělce byla zkolaudována. Jako první zde budou ubytovaní účastníci FIJO 2018.

Cheb: Práce na ubytovně v modrém věžáku byly dokončeny
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Část bývalé vysokoškolské koleje, takzvaného modrého věžáku, byla zkolaudována pro ubytování sportovců a umělců, kteří do Chebu přijíždějí na krátkodobé pobyty. Mezi prvními, kdo novou ubytovnu využijí, budou účastníci 23. Mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO Cheb 2018.

Městská ubytovna má celkem 66 lůžek. V devíti pokojích je samostatné sociální zařízení, televizor a koberce, z toho jsou tři pokoje dvoulůžkové a 6 pokojů jednolůžkových. Ve zbývající části objektu mají do konce října vzniknout byty menších velikostí.

„Na základě smlouvy o výpůjčce bude ubytovnu provozovat naše divadlo. Občany bych chtěl ubezpečit, že bude sloužit výhradně pro ubytování těch, kdo do Chebu přijíždějí na různé sportovní a kulturní akce. Rozhodně tam nebudou bydlet agenturní dělníci a podobně. Původně měly být v modrém věžáku pouze byty, ale nakonec jsme vyslyšeli žádost chebských sportovních klubům, které mají velký problém sehnat ubytování pro sportovce přijíždějící na zápasy, turnaje a soustředění,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

Ve zbývajících šesti nadzemních podlažích nyní vznikají přes čtyři desítky bytů. Na každém podlaží budou čtyři byty 2+kk, dva 1+1 a jedna garsonka. Veškeré stavební úpravy a dovybavení nových bytů mají být podle smlouvy hotovy do 31. října letošního roku.

Stavební úpravy objektu by měly celkově stát necelých 7 milionů korun. Zatím bylo proinvestováno přibližně 1,5 milionu korun. Pořízení nábytku a dalšího vybavení pro ubytovnu a realizace protipořárních opatření pak přišly městskou kasu asi na 2,7 milionu korun. 

Prázdnou desetipodlažní budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v  roce 2016 za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…