Cheb: Přeshraniční projekt „Brána do nitra Země“

24.05.2019 10:51

Veřejné prezentace přeshraničního projektu „Brána do nitra Země“, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání, se zúčastnili nejen všichni tři partneři, ale také veřejnost. Setkání se konalo na již upraveném území nad přehradou Skalka, kde je v rámci projektu Goethův naučný lesopark vybudováno bludiště, závěsná lávka a jsou nově upraveny cestní sítě.

Cheb: Přeshraniční projekt „Brána do nitra Země“
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Partnery Chebu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.

Všichni zástupci partnerských stran se shodli na tom, že nově vytvořené území je nejen ukázkou dobré přeshraniční spolupráce, ale především spojnicí Chebu s Františkovými Lázněmi. Toto odpočinkové území slouží především Chebanům, ale kouzlo lesoparku již také objevují návštěvníci nedalekých lázní.

Aktuálně se pracuje na úpravě bezbariérové cesty od hráze přehrady Skalka na Kachní kámen, kde se také počítá s dalšími parkovými úpravami.

Příjemné setkání zpestřila svým vystoupením taneční skupina ze ZUŠ Jindřicha Jindřicha Cheb pod vedením paní učitelky Jaroslavy Havlíčkové.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …