Cheb: Příští rok se bude investovat výrazně více než v minulých letech

30.12.2018 7:35

V příštím roce by se mělo v Chebu realizovat výrazně více investičních akcí než v předchozích letech. V seznamu investic není žádná velká stavební akce, spíše menší stavby a rekonstrukce.

Cheb: Příští rok se bude investovat výrazně více než v minulých letech
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Saldo příjmů a výdajů má činit 290 milionů korun. „Rozdíl mezi příjmy a výdaji bude vyrovnán zapojením přebytku letošního rozpočtu a rezerv z minulých let a překlenovacím úvěrem ve výši předpokládaných dotací. Už nyní máme na příští rok potvrzeny dotace v celkové výši asi 70 milionů korun,“ vysvětlil Miroslav Plevný.

Mezi největší akce má patřit například zahájení celkové rekonstrukce Zemědělské ulice v Hájích (23 milionů korun), příprava a podání žádosti o dotaci na zateplení 3. ZŠ na Zlatém vrchu (předpokládané celkové náklady cca 40 milionů korun), dobudování chybějícího úseku cyklostezky z Chebu na Waldsassen (25 milionů korun) nebo další fáze postupné obnovy hradu (20 milionů korun) a revitalizace sportovního areálu Lokomotivy (20 milionů korun), kde se počítá s úpravami zázemí sportovní haly a demolicí staré tribuny fotbalového stadionu. „Jen akce spadající pod odbor investic by měly být zhruba v objemu 300 milionů korun. V minulých letech to přitom bývalo tak 100 až 120 milionů. Práce je před námi opravdu hodně,“ řekl místostarosta Miroslav Plevný.

Investice ke zlepšení prostředí

Prioritu budou mít investice, které přispějí ke zlepšení prostředí pro obyvatele města. „Chceme se přednostně zaměřit na opravy komunikací, chodníků a veřejných prostranství nebo budování nových cyklostezek. Investovat budeme také do okrajových lokalit Chebu,“ dodal starosta Antonín Jalovec.

Vedle již zmíněných investic se v příštím roce počítá například s rekonstrukcemi ulic Písečná (23 milionů korun) a Dukelská (12,5 milionů korun), vybudováním cyklostezky z Havlíčkovy ulice na Zlatý vrch podél Ohře (17 milionů korun) a cyklostezky z Hájů do Podhradu (6,5 milionů korun) nebo rekonstrukcí prázdného domu Mánesova 23 (23 milionů korun), kde vzniknou nové byty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…