Cheb: Provedení deratizace ve městě je povinností

24.08.2019 13:58

S objednáním oprávněné deratizační firmy není třeba otálet. Objednávejte službu už nyní.

Cheb: Provedení deratizace ve městě je povinností
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Chebské zastupitelstvo schválilo na svém červnovém zasedání obecně závaznou vyhlášku 3/2019, kterou se nařizuje provedení speciální ochranné deratizace. Vydána byla na základě ustanovení zákona o ochraně veřejného zdraví a zákona o obcích a v souladu s doporučením krajské hygienické stanice. Důvodem pro její vydání je zvýšený výskyt potkanů, který byl v Chebu zaznamenán a který by mohl vést k šíření infekčních onemocnění (leptospirózy, salmonelózy, Weilovy žloutenky). Doposud prováděné lokální deratizace, které ve svých objektech pravidelně dělá město, ale i někteří soukromí vlastníci, bohužel nemá dostatečný účinek.

Speciální ochranná deratizace musí být v celém katastrálním území Cheb provedena v době od 1. do 31. října 2019, a to na náklady vlastníků nemovitostí. V souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví ji mohou provést pouze osoby (firmy), které k tomu mají oprávnění.

Město Cheb zajistí deratizaci ve svých objektech a na vybraných veřejných prostranstvích, kde byl zvýšený výskyt potkanů zaznamenán. Aplikaci nástrah v kanalizaci zajistí společnost Chevak a ostatní správci kanalizací. V případě nemovitostí, staveb a zařízení, které nejsou v majetku města, jsou deratizaci povinni zajistit jejich vlastníci, jak bylo uvedeno, na své náklady. Doklady o provedené deratizaci doporučujeme archivovat po dobu alespoň jednoho roku z důvodu případné kontroly. Za nedodržení vyhlášky může být udělena pokuta až do výše 100 tisíc korun.

Podzimní deratizace bude vyhodnocena a lze předpokládat, že se celý postup pro zvýšení účinku následně zopakuje v jarních měsících 2020, což je v takových případech obvyklé.

Je však nutná včasná objednávka! Neváhejte proto a kontaktujte deratizační firmy už nyní!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…