Cheb: Rekonstrukce nemocnice za půl miliardy začala

02.02.2017 7:34

Další etapa celkové revitalizace chebské nemocnice, v rámci které dojde nejen k dokončení rekonstrukce hlavního pavilonu, ale i k vybudování pavilonu zcela nového, včera začala.

Cheb: Rekonstrukce nemocnice za půl miliardy začala
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Na tiskové konferenci hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová  společně s dotčenými zástupci a zhotovitelem stavby představila dokončení revitalizace areálu chebské nemocnice. Kompletní obnova Nemocnice Cheb patří k největším investicím Karlovarského kraje. Podle slov hejtmanky je dostavba a zachování lékařské péče v Chebu závazkem kraje, převážně pak potřeba zachování moderního zdravotnického zařízení se základními obory, jako je např. specializované onkologické oddělení.

Z pavilonu A, kde sídlí mimo jiné administrativní nebo stravovací zázemí a který půjde k zemi, se už například do náhradních prostor přestěhovaly laboratoře biochemie a hematologie.

„Náklady budou okolo půl miliardy včetně DPH. Hotovo by mělo být nejpozději do října roku 2019. Vznikne nový pavilon, kam se přestěhuje dětské a gynekologicko-porodnické oddělení. Budou tam také čtyři nové operační sály. V rámci rekonstrukce se navíc pro pacienty či jejich návštěvy vybuduje 170 nových parkovacích míst. Jde nám o to, aby se v nové nemocnici cítili příjemně nejen pacienti, ale i personál. Právě moderní prostředí je dobrou motivací. Už pro letošní rok máme v rozpočtu prvních 10 milionů. Celkově jsme se zavázali přispět až 40 miliony. Plně si uvědomujeme význam nemocnice nejen pro obyvatele našeho města, ale i celého Chebska,“ zdůraznil starosta města Petr Navrátil.

V části objektu C, kde nyní sídlí například porodnice či novorozenecké oddělení, by do budoucna měla vzniknout lůžka následné péče, která v nemocnici zatím chybí.

Zhotovitelem stavby je společnost Energie, stavební báňská a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…