Cheb: Upravují se další vnitrobloky

25.02.2019 10:13

V lednu byly zahájeny úpravy dalších dvou vnitrobloků v historickém centru města. Prvním je vnitroblok na Růžovém kopečku u tzv. Myšárny.

Cheb: Upravují se další vnitrobloky
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Provedeny zde budou terénní úpravy, rozšíření a rekonstrukce zpevněných ploch včetně vyřešení jejich odvodnění. Práce mají stát přes 4 miliony korun a hotovo by mělo být do konce dubna.

Úpravou prochází rovněž vnitroblok v ulici Úzká. Vybudována zde bude parkovací plocha z kamenné dlažby, která nahradí dosavadní nezpevněný povrch z recyklátu. Díky úpravám se zlepší jak uspořádání parkujících vozidel, tak odvodnění celé plochy. Kromě toho dojde i k vybudování chodníčku, který oddělí Úzkou ulici od vnitrobloku, či vyrovnání zvlněného kamenného povrchu spodní části ulice. Náklady mají činit 925 tisíc korun.

Na jaře pak bude zahájena rekonstrukce vnitrobloku pod ulicí Obětí nacismu, ve kterém byly v loňském roce vybudovány podzemní kontejnery na odpad. Vznikne tady nové parkoviště pro 29 vozidel včetně jeho příslušenství, tj. odvodnění se zapojením retenční nádrže a lapolu. Součástí rekonstrukce bude i rozšíření příjezdové komunikace, což usnadní vývoz zmíněných podzemních kontejnerů, nebo vybudování nového veřejného osvětlení parkoviště a přístupových chodníčků. Rekonstrukce by podle předběžných odhadů měla stát 6,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…