Cheb: V centru přibývají parkovací místa

16.05.2018 10:46

Děje se tak díky jednoduchým a nikterak nákladným úpravám vnitrobloků i samotných komunikací.

Cheb: V centru přibývají parkovací místa
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V centru Chebu přibývají v posledních týdnech nová parkovací místa. Děje se tak díky jednoduchým a nikterak nákladným úpravám vnitrobloků i samotných komunikací. „Nová zpevněná plocha pro parkování už slouží ve vnitrobloku v Provaznické ulici, další se dokončuje ve vnitrobloku mezi ulicemi Mikulášská a Křižovnická. Úpravy obou vnitrobloků mají přitom celkově stát asi 350 tisíc korun. Parkovací pruh s přibližně s desítkou míst je nově také v ulici K Nemocnici, konkrétně v její části mezi Májovou a Kubelíkovou,“ upřesnil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Podle zpracovaného průzkumu je v širším centru města asi jen 1800 parkovacích míst. Volné plochy, kde by se dala nová parkoviště vybudovat, ale chybí. „Ideálním řešením by byl velký parkovací dům, ale není kde ho postavit. Vytipovali jsme si pozemek za obchodním domem Prior, ale jeho vlastník nechce o tom, že by nám ho prodal, ani slyšet. Prý s ním má své záměry. Musíme proto maximálně využít to, co máme k dispozici. Vloni vzniklo kolem padesátky nových parkovacích míst, letos postupně přibývají další. Z větších připravovaných projektů bych zmínil třeba rekonstrukci velkého dvorního traktu v Hradební ulici. V letošním roce chceme dokončit projektovou přípravu a příští rok stavět. Pro parkování chceme využít také pozemek v sousedství Havlíčkovy ulice, který jsme před nedávnem koupili od společnosti Ahold,“ uvedl starosta.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…