Cheb: Ve většině lokalit s rodinnými domy již funguje nový systém svozu

26.08.2020 16:01

Poslední čtvrtá etapa bude spuštěna na začátku října.

Cheb: Ve většině lokalit s rodinnými domy již funguje nový systém svozu
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V rámci optimalizace odpadového hospodářství dochází v průběhu letošního roku ke změnám ve svozu odpadů v lokalitách se zástavbou rodinných domů. Nový systém svozu je zaváděn postupně - ve čtyřech etapách. V některých částech města již funguje od začátku roku, další přišly na řadu v dubnu a červenci. Poslední čtvrtá etapa (intravilán města) bude spuštěna na začátku října (přehled ulic a lokalit najdete na této stránce níže).

Zbytkový odpad z černých popelnic se postupně začíná od rodinných domů svážet pouze jednou za 14 dnů. Zároveň můžete ke stávajícím černým popelnicím a hnědým popelnicím na bioodpad zdarma dostat další nádoby na tříděný odpad – žluté na plasty a modré na papír.

Nádoby na plasty a papír si je možné objednat prostřednictvím městského odpadového webu www.tridimevchebu.cz, nebo osobně či telefonicky na odboru správy majetku – Martin Dvořák, tel. 354 440 178, kancelář oddělení místního hospodářství č. 54 v budově radnice na náměstí.

I když jsou tyto menší nádoby na tříděný odpad primárně určené pro rodinné domy, získat je mohou i obyvatelé domů bytových, kteří chtějí třídit a ke kontejnerům veřejné sítě to mají daleko. V případě zájmu kontaktujte odbor správy majetku.

Intervaly odvozu odpadů od rodinných domů dle nového systému jsou následující: zbytkový odpad z černých popelnic jednou za 2 týdny, papír jednou měsíčně, plasty jednou za 2 týdny, BIO jednou týdně v letním období (v zimě jednou měsíčně).

Harmonogram zavádění změn v zástavbě rodinných domů

4. etapa:

- spuštění upraveného svozu 10/2020

- ulice a lokality: 17. listopadu, Americká, Bezejmenná, Brandlova, Břehnická, Čapkova, Dělnická, Divadelní náměstí, Dragounská, Dyleňská, Goethova, Jabloňová, Joštova, Jungmannova, K Pomezí, Klášterní mlýn, Květná, Libušina, Máchova, Na Červeném vrchu, Na Hradčanech, Na Hrázi, Na Návrší, Na Nivách, Na Výsluní, Nerudova, Obrněné brigády, Ovocná, Osvobození, Písečná, Podhoří, Příčná, Rákosová, Sadová, Slepá, Spálená, Trnková, Truhlářská, U Skleníku, Údolní, Vančurova, V Zahradách, Vilová, Zahradní, Zátiší

Do konce září 2020 bude probíhat svoz odpadů beze změn, jak jste zvyklí. Vámi objednané nádoby (papír, plast) budou zaváženy v průběhu měsíce září.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…