Cheb: Vedení města se představilo médiím

18.12.2017 19:02

Na poslední tiskové konferenci roku se dnes představilo nové vedení města Chebu, rozpočet 2018 byl ústředním tématem.

Cheb: Vedení města se představilo médiím
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Poslední tisková konference letošního roku, konaná tradičně v kanceláři starosty, představila nové členy vedení. Hlavním tématem bylo nedávné neschválení rozpočtu na rok 2018, které bylo důvodem rozpadu koalice a výměny starosty Antonína Jalovce a místostarostky Gabriely Lickové.

„Rozpočet na nadcházející rok je v tuto chvíli prioritou města. Na dnešní odpoledne jsem svolal jednání všech vedoucích odborů, členů vedení města a zástupců politických uskupení. Jsme připraveni do rozpočtu zapracovat chybějící investiční akce, opravit v některých položkách nadhodnocené prostředky a stanovit stěžejní investiční akci, která dosud nebyla definována. Zmínit mohu úpravy na položkách výstavby cyklostezek, doplnění rekonstrukce bytového domu Mánesova 23, položka úspor bude dalším faktorem, který změní celkový finanční objem investic města. Jasně mohu deklarovat, že zásadní jsou pro město investice do veřejného prostoru, tedy například opravy komunikací a chodníků, rekonstrukcí vnitrobloků a parků, kde je počítáno s téměř 50 miliony. Jedná se o akce, které by měly přinést rozvoj městu a budou určeny pro co největší počet chebských obyvatel. Musíme taktéž počítat s financemi na opravy a údržbu městského bytového fondu a nebytových prostor,“ nastínil starosta města Zdeněk Hrkal.

Vedení města chce již zítra upravený rozpočet předložit finančnímu odboru. V tuto chvíli pracuje město Cheb s rozpočtovým provizoriem. Aby se však finanční situace města co nejrychleji stabilizovala, je už na 11. ledna 2018 svoláno zastupitelstvo k projednání tohoto materiálu.

V další části tiskové konference představili jednotliví členové vedení města odbory, které jsou v jejich kompetenci a informovali o svých prvních pracovních krocích. Na dotaz novinářů, zda některý z členů vedení uvažuje o nějaké personální změně na vedoucích pozicích odborů města, bylo jednoznačně řečeno, že k ničemu takovému se ani jeden nechystá.

„Našim hlavním úkolem je stabilita a rozvoj města. Budeme se snažit, abychom v započaté práci pokračovali. Naši snahou je mít neustále na paměti občany a jejich spokojenost,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…