Cheb: Vězení nejen jako kriminál

16.11.2017 19:03

Vězení a jeho důsledky na formování osobnosti je ústředním tématem letošního ročníku osvětové akce.

Cheb: Vězení nejen jako kriminál
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Letošním tématem již 6. ročníku osvětové akce „Dětský úsvit“ je téma vězení. Všichni z nás si dovedeme představit život za mřížemi, odloučení od rodiny a celkovou izolaci od všedního života. Ale vězení mnozí z nás nosí sami v sobě. Jsou děti, které nikdy nepoznaly lásku rodiny, a zůstávají uvězněni ve svých snech o mateřském pohlazení. Jsou mladí lidé uvězněni v poutech drog a s tím souvisejícími životními prohrami. Jsou rodiče uvězněni silou citového pouta ke svým potomkům. Jsou děti, jejichž matky sedí v kriminále. A všichni tito lidé prožívají peklo.

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb letošní osvětovou akci připravila ve spolupráci s Českým helsinským výborem. Součástí programu byla i prezentace Centra rozvoje pěstounské péče. V úvodu přivítala jak studenty, laickou veřejnost i pěstounské rodiny Sonia Sudimacová, nová ředitelka Správy zdravotních a sociálních služeb, p.o. Hned na začátku společně se starostou města Antonínem Jalovcem pokřtila dvě nové publikace, které dětskému čtenáři přibližují problematiku takzvaných zapomenutých dětí.

„Jako pedagog jsem rád za každou takovou akci, kdy mladí lidé dostávají odborné informace o tématech, které se dotýkají právě jich samotných. Jsem velmi konzervativní typ, ctím rodinu jako zázemí pro dobrý vývoj a výchovu dětí. Vážím si pěstounských rodin, které chtějí a dávají dětem bez vlastních rodičů pocit jistoty a zázemí, které by každá rodina měla zajišťovat. Město prostřednictvím sociálního odboru zřizuje nejedno oddělení pro pomoc jak dětem, tak rodinám. Myslím, že odborníci tohoto resortu a jejich práce je na velmi dobré profesionální úrovni. Je jen otázkou, zda si lidé chtějí nechat při řešení svých problémů pomoci. Kde je vůle, je i cesta. A tu právě takové osvětové akce nabízejí,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec.

Součástí programu byly přednášky s odborníky, workshop, ale i výstava dětského vidění života ve vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…