Chomutov: Havarijní stav zdi u Kauflandu vyžaduje okamžitý zásah

08.11.2018 20:32

Chomutovany čeká omezení dopravy na křižovatce u Kauflandu. Příčinou je havarijní stav opěrné zdi podél silnice ve Vinohradské ulici. „Bohužel statik určil, že nebezpečí je akutní. Bezpečnost chodců i kolemjedoucích automobilů a vozů městské hromadné dopravy je pro nás na prvním místě, proto musíme část silnice neprodleně uzavřít a zabezpečit proti sesuvu zdi,“ říká primátor Marek Hrabáč.

Chomutov: Havarijní stav zdi u Kauflandu vyžaduje okamžitý zásah
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Na zeď patřící městu, tlačí obrovskou silou zeď nesoucí parkoviště supermarketu Kaufland. „S vedením řetězce povedeme intenzivní jednání o nápravě situace,“ dodává primátor.

V pátek bude uzavřena část odbočovacího pruhu ve Vinohradské ulici podél zdi a uzavřen přechod vedoucí od hotelu Mertin ke zdi. V následujícím týdnu (termín bude upřesněn) , bude ulice uzavřena v úseku od Sklepní do Mostecké ulice v celé šíři kvůli pracím na opatření proti sesuvu. „Podél zdi položíme betonová svodidla a prostor mezi nimi a opěrnou zdí bude vyplněn hrubým drceným kamenivem s výplní v desetistupňovém sklonu ke zdi,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje a investic Jana Tröglová. Práce, a tudíž úplně uzavření Vinohradské ulice, by měly trvat maximálně sedm dní. Souběžně bude na opěrné zídce umístěn monitoring trhlin. Dopravní omezení bude mít vliv na autobusové a trolejbusové linky.

Po skončení prací bude opět jen zúžen pravý odbočovací pruh z Vinohradské ulice směrem nahoru ke gymnáziu. Nadále zůstane uzavřen přechod pro chodce, kteří budou křižovatku muset obcházet po ostatních přechodech. Dopravní omezení bude trvat zřejmě minimálně rok, protože obě zdi potřebují rozsáhlé opravy, na které se musí vypracovat posudky a projekty. Při rekonstrukci dojde s velkou pravděpodobností k opětovným dopravním omezením.

Tlak opěrné zdi Kauflandu způsobil nevratné poškození dolní opěrné zdi, která je ve vlastnictví města. Statik, jehož posudek si město nechalo zpracovat na základě pravidelných kontrol, které odhalily viditelné změny opěrné zdi, doporučuje také uzavření části parkoviště u opěrné zdi patřící Kauflandu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…