Chomutov: Letošní městské slavnosti se spojí s horníky a budou v červnu

13.02.2017 18:09

Město Chomutov má tento rok čest hostit setkání hornických a hutnických obcí. Spojí ho s Chomutovskými slavnostmi pod názvem Chomutovské krušení.

Chomutov: Letošní městské slavnosti se spojí s horníky a budou v červnu
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Letos se spojí pod názvem Chomutovské krušení 2017 tradiční akce Chomutovské slavnosti se setkáním horníků a hutníků Chomutováci byli zvyklí na slavnosti v dubnu, Chomutovské krušení je naplánováno na červen (16. – 18. června 2017).

Chomutov je tradičním účastníkem každoročních setkání obcí a měst s hornickou a hutnickou tradicí, prestižní akci pořádal i před pěti lety. Pořadatelstvím Setkání HMO ČR město vyjadřuje úctu a obdiv k nebezpečné práci horníků a hutníků, k jejich tradicím. Uznává také přínos a vliv obou odvětví na rozvoj města.

Nad akcí převzali záštitu ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Na tuto akci získalo Statutární město Chomutov dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve formě příspěvku ve výši 15 000 EUR prostřednictvím Společného Fondu malých projektů SN-CZ-2014-2020 od Euroregionu Krušnohoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…