Chomutov: Město podporuje aktivity občanů, má na to více než 44 milionů

11.01.2020 16:08

Město Chomutov vyhlásilo nové dotační programy pro rok 2020 na podporu nekomerčních a obecně prospěšných činností občanů. Ze svého rozpočtu na to vyčlenilo 44,25 milionu Kč.

Chomutov: Město podporuje aktivity občanů, má na to více než 44 milionů
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Lidé si mohou zažádat o příspěvek na vlastní projekty v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit, sociálních věcí ale i životního prostředí. Rádi podpoříme všechny smysluplné iniciativy místních občanů,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O finanční podporu z městského rozpočtu lze žádat od 1. ledna 2020 prostřednictvím elektronických formulářů. Ty jsou k dispozici na webu města. „Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, senioru° a rodin s dětmi do plánovaných aktivit,“ prozradil ekonom města Jan Mareš a dodal, že nejbližší mezní termín pro podání žádosti je už 31. ledna 2020.

„Do posledního ledna může veřejnost žádat o příspěvek v rámci programů Kultura a kreativita, Regionální historie nebo Komunitní rozvoj. Do 10. února potom na činnosti z oblasti sociálních věcí. Na celoroční činnost sportovních klubů a volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo na jednotlivé sportovní projekty či podporu talentované mládeže lze žádost zaslat do 14. února 2020,“ přiblížil ekonom.

Do 29. února 2020 může veřejnost zažádat o podporu akcí a aktivit spojených nejen s environmentálním vzděláváním, ale také s ochranou přírody či školstvím, výchovou a vzděláváním. „Mimo rámec vyhlášených dotačních programů je možné podat individuální žádost také o neprogramovou dotaci, a to nejpozději do 31. října 2020,“ doplnil Mareš. Co se týče programu na obnovu městské památkové zóny, je rozdělen do dvou etap. V té první je možné zažádat do 31. května 2020, a to až o 200 tisíc korun, které pokryjí padesát procent výdajů.

Podrobné informace k jednotlivým dotačním programům naleznete ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…