Chomutov: Podchod v ulici Štábního Kapitána Kouby bude na jaře vymalován

01.01.2020 14:27

Projekt Modernizace, opravy podchodu pod silnicí I/13 lokalita Kadaňská – střed města realizuje město z participativního rozpočtu. Podchod se lépe osvítil a až zde skupina ČEZ připojí nový rozvaděč, budou nově svítit světla i přes den a prostor bude monitorován kamerovým systémem.

Chomutov: Podchod v ulici Štábního Kapitána Kouby bude na jaře vymalován
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

I když předmětem návrhu nebyla výmalba podchodu, město se rozhodlo zkulturnit podchod i tímto způsobem. Dle zkušeností si ale čistě vybílené zdi vybírají ke svému vyjádření sprejeři-amatéři, město proto oslovilo výtvarný kolektiv s dlouholetou zkušeností v oboru, který maloval například boční zeď na základní škole Heyrovského. Požadavek města je vymalovat podchod ve světlých barvách a v nějakém provedení, které nebude tolik lákat sprejery.

Realizátor předal městu hrubý návrh, jak by podchod mohl vypadat a návrh se se svým pojetím líbí. Aby pan realizátor načerpal inspiraci na výmalbu, sžil se s daným místem, mluvil třeba i s procházejícími lidmi, bude v následujících dnech zkoušet malovat na zdi podchodu. Nebude to finální podoba výmalby, jen zkouška – příprava na konečnou verzi. Před samotnou finální malbou se na zdi podchodu nanese penetrace a vymalují se základní barvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…