Chomutov: Příští čtyři roky povede město Marek Hrabáč, náměstky budou David Dinda a Milan Märc

25.11.2018 15:58

Statutární město Chomutov má téměř staronové vedení. Primátorem se stal opět Marek Hrabáč (ANO 2011). Jeho náměstky budou David Dinda, který tak pokračuje ve funkci, a Milan Märc. Ten dosud působil ve funkci ředitele Střediska volného času Domeček. Oba jsou zvoleni za hnutí Nový Sever a oba budou uvolnění.

Chomutov: Příští čtyři roky povede město Marek Hrabáč, náměstky budou David Dinda a Milan Märc
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

“Jednání o složení nového vedení byla složitá a dlouhá. Mluvili jsme se všemi stranami, s některými dokonce několikrát. Jsem rád, že se nám podařilo domluvit koalici, která může navázat na již rozjetou práci,” řekl primátor.

Primátor Marek Hrabáč považuje za nejdůležitější dořešit aktuální problémy, které nyní trápí město.  “To znamená dokončit rekonstrukci mostu v Riegrově ulici, která komplikuje dopravu v širokém okolí.  Dořešit situaci okolo zdi u Kauflandu, kde se dá také očekávat dopravní omezení,” řekl novinářům v přestávce jednání ustavujícího zastupitelstva. Zdůraznil, že před vedením města jsou další velké úkoly, například zahájit demolici školy na Kamenném Vrchu. Řešit parkování ve městě včetně parkovací plochy na Kamenném Vrchu. “Je před námi také vyřešení osudu městských lázní. Jednáme nyní se zmocněncem vlády pro sport, který má určitou představu o náplni prázdné budovy. Pokud se však nenajde řešení do tří let, tedy do deseti let od jejich uzavření, měly by jít lázně k zemi,” nastiňuje možný osud lázní primátor. Mezi další priority vedení patří bezpečnost. “Je třeba pokračovat ve zlepšování vybavenosti a navýšení početního stavu městské policie,” dodává Hrabáč.

Radními města se kromě primátora a jeho náměstků, stali za ANO 2011 Jiří Weber, Pavel Tůma,  Milan Petrilák, Jiří Touška, za Nový Sever Karel Lipmann, Stanislav Mikšovic a za KSČM Ladislav Drlý a Jaroslav Komínek. 

Primátor Marek Hrabáč bude mít v kompetenci řízení odborů životního prostřední, ekonomiky, majetku města a Interního auditu. Je velitelem městské policie a vede jednotku Sboru dobrovolných hasičů. Dohlíží na činnost městských společností Teplo Chomutov, Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova, Chomutovské bytové a Technických služeb. 

První náměstek David Dinda řídí odbory rozvoje a investic, vnějších vztahů a informačních technologií. Spadají do jeho gesce městské organizace Zoopark Chomutov, Kultura a sport Chomutov a Městské lesy Chomutov.  Druhý náměstek Milan Märc povede odbory sociálních věcí a školství. Dohlížet bude na činnost Sociálních služeb Chomutov a Střediska knihovnických a kulturních služeb.

Předsedou finančního výboru se stal Milan Štefanov, předsedkyní kontrolního výboru Elvíra Hahnová, výbor pro národnostní menšiny povede Renata Adamová, výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost dostal na starost Jan Mareš.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…