Chomutov: Výkup bytů funguje spolehlivě, město chce získat další

20.08.2019 21:29

Od května tohoto roku začalo město Chomutov s výkupem bytů od široké veřejnosti, snaží se tím rozšířit vlastní bytový fond v lokalitách, které svým jednáním dusí spekulanti a obchodníci s chudobou.

Chomutov: Výkup bytů funguje spolehlivě, město chce získat další
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Chomutov je vůbec prvním městem, které takto postupuje. Úspěšný výkup prvních čtyř bytů ukazuje, že zvolený model funguje. „Prozatím jsme vyčerpali zhruba třetinu z celkových prostředků, takže bychom do konce roku rádi získali alespoň dalších osm bytů, které bychom mohli dále využít k pronájmu,“ sdělil náměstek primátora Milan Märc.

Město pro tyto účely zřídilo samostatný web www.vykupbytuchomutov.cz, kde se lidé dozvědí základní informace a podmínky, které musejí pro výkup své nemovitosti splňovat. „Podání nabídky přes webové stránky bylo jednoduché a srozumitelné. Následná spolupráce s odpovědnými úředníky byla velmi dobrá, stejně jako s pracovníky odboru majetku města, kteří po schválení zastupitelstvem připravovali kupní smlouvu. S jednáním i postupem všech zapojených jsem byla moc spokojená a překvapilo mě, jak rychle vše probíhalo,“ prozradila Lenka Uhlíková, která jako jedna z prvních prodala svůj byt městu.

Do konce tohoto roku chce město vykoupit ještě minimálně osm dalších bytů, na které má prostředky z evropských zdrojů. V dalších letech chce hledat finanční zdroje, které by umožnily ve výkupu bytů pokračovat. „Pokud se ukáže, že výkup bytů a následný dohled města nad chováním nájemníků, pomáhá ozdravit problémové lokality, budeme určitě hledat cesty jak ve výkupu pokračovat i v následujících letech,” řekl náměstek primátora David Dinda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…