Chomutov jako první v republice začal vykupovat byty od široké veřejnosti

01.07.2019 17:55

Město Chomutov začalo vykupovat byty. Pro tyto účely dostalo dotaci ve výši 7,5 milionu korun, jednou desetinou se však musí samo podílet. „Se čtyřmi vlastníky už máme připravenou smlouvu, takže zhruba od září by byty mohly být k dispozici pro nové nájemníky,“ uvedl náměstek primátora Milan Märc.

Chomutov jako první v republice začal vykupovat byty od široké veřejnosti
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Město obdrželo téměř 30 nabídek na odkup bytu, které muselo vyhodnotit a poté jednat s majiteli nemovitostí. „Ze strany původních vlastníků musely být splněny určité podmínky. Byt např. musí být v soukromém vlastnictví, nesmí být zastaven žádnými dluhy a musí být vybaven základním vybavením,“ řekla vedoucí Centra komunitního plánování Jana Hronová. Se čtyřmi vlastníky, jejichž byty se nacházejí v lokalitách na Písečné a na Březenecké, je sjednaná kupní cena, kterou již schválilo zastupitelstvo. Město za tyto byty dá přes 2,2 milionu korun, ty zajistí ITI Ústecko-chomutovské aglomerace od IROP.

Po uzavření smlouvy a zápisu do katastru nemovitostí vyhodnotí výběrová komise, složená ze zástupců města, politické reprezentace a členů příslušných SVJ, vhodné nájemníky pro tyto byty. „Zájemců o poskytnutí tohoto typu bydlení máme momentálně přes 160. Všem samozřejmě vyhovět nemůžeme, proto přednostně vybíráme rodiny s dětmi, matky samoživitelky či starší lidi,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí Dagmar Mikovcová. Nájemníci však musí po nastěhování dodržovat podmínky určené městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…